Alhaurin el Grande

VIND UW DROOMHUIS IN
Alhaurin el Grande

Alhaurin el Grande is een dorpsstad in de Guadalhorce-vallei op de noordelijke helling van de Sierra de Mijas.

Met een typisch landelijk landschap is het omgeven door verschillende fruitbomen, korenvelden, olijfgaarden en tuinen, het is een perfecte plek om de drukke kust te ontvluchten en toch is het niet te afgelegen. Het heeft ongeveer 25.000 inwoners en ligt iets meer landinwaarts dan de zusterstad Alhaurin de la Torre. Deze twee liggen minstens 15 kilometer uit elkaar. Het is slechts 30 minuten naar de kust, waardoor het ideaal is gelegen voor nabijgelegen stranden.

Het is aantrekkelijk als een traditioneel dorp, weg van de grote toeristische resorts aan de Costa del Sol, wat betekent dat het een bloeiende expatpopulatie heeft en het een goede potentiële keuze maakt als je naar Spanje wilt verhuizen. Alhaurin el Grande is rijk aan geschiedenis en dateert al uit de Fenicische tijd en heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de Romeinen, Grieken, Visigoten en Arabieren.

Welke luchthaven ligt het dichtste bij Alhaurín el Grande?

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Alhaurin el Grande is het vliegveld van Malaga, dat op slechts een half uur rijden ligt. Deze luchthaven heeft binnenlandse en internationale vluchten vanuit Malaga en ligt op slechts 26 kilometer van het centrum van Alhaurin el Grande. De internationale luchthaven van Gibraltar is een andere grote luchthaven op 109 kilometer afstand van Alhaurin el Grande.

Hoe kom je in Alhaurin el Grande?

U kunt Alhaurin el Grande gemakkelijk met de auto bereiken via de fantastische A404 directe weg naar el Grande. Deze weg is verbonden met de hoofdkustweg E15/A7, dus vanaf het vliegveld is het nog gemakkelijker om hier te komen. De A404 bedient Churriana, de la Torre, el Grande en Coin.

Of u kunt ook langs de luchthaven de oude weg N-340 en de weg naar Coin gebruiken. Een andere route is via de A-367 en de afslag die naar Cartama gaat. Als u eenmaal in Cartama bent, neemt u de Mirabuen-weg (MA-425) die u naar Alhaurin el Grande zal leiden.

Hoe is het klimaat?

Alhaurin el Grande heeft een subtropisch mediterraan klimaat met warme zomers en warme winters. Met de bergen die een natuurlijke scheiding van de zee vormen, is het geen wonder dat de hitte in de zomer kan stijgen, hoewel de temperatuur voor het grootste deel nog steeds een comfortabel gevoel geeft. In de zomer kunnen de temperaturen gemiddeld oplopen tot 32 graden Celsius.

 

Over welke regio bij u past?

Meer info

Wilt u graag eens contact met ons om samen te bepalen welke regio het best aansluit op uw wensen? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.

Bel ons direct: +31 (0) 184 63 06 44

Per e-mail  kan ook: info@fransmulder.nl

    Compare

    Enter your keyword