Benalmadena

VIND UW DROOMHUIS IN
Benalmadena

Dit is het tweede dorp vanaf de luchthaven gezien. Dit dorp dankt haar naam aan de zoon van de mijnen Ben al Medina.

In Benalmadena staan relatief nieuwe huizen. Dit dorpje is namelijk pas populair geworden in de 20ste eeuw. In de 19de eeuw ontstond hier druivenluis waardoor veel mensen vertrokken. Ook was de toenmalige katholieke koning destijds bang voor aanval via zee. In de tweede helft van de 20ste eeuw is men opnieuw gaan bouwen met oog op toerisme en ontstonden de toeristische attracties en hotels.

Je vindt hier bijvoorbeeld het Selwo Marina park, een heel populaire attractie voor jong en oud. De boulevard is hier is zeer geschikt voor een wandeling of ritje op de fiets. Vanuit de haven Puerto Marina vertrekken ook verschillende boten, maar is ook geschikt als je zelf een bootje wilt aanleggen.

Dit dorpje beschikt ook over een kabelbaan die je omhoog naar de bergtop brengt. Als je erg sportief bent kun je terug naar beneden lopen of geniet eerst van een drankje en het uitzicht in het restaurant en neem vervolgens de kabelbaan terug naar beneden.

Over welke regio bij u past?

Meer info

Wilt u graag eens contact met ons om samen te bepalen welke regio het best aansluit op uw wensen? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.

Bel ons direct: +31 (0) 184 63 06 44

Per e-mail  kan ook: info@fransmulder.nl

    Compare

    Enter your keyword