El Mojon

VIND UW DROOMHUIS IN
El Mojon

El Mojón is een oud vissersdorp met een prachtig strand, gelegen op de grens van de Costa Calida en de Costa Brava, op het puntje van de Mar Menor. Het dorp ligt op 25 minuten rijden van het vliegveld Murcia San Javier.

Excursies

Op korte afstand van El Mojon ligt het park Las Salinas en Arenales de San Pedro del Pinatar, de belangrijkste wetlands in de regio Murcia. Elk jaar rusten hier kuddes roze flamingo’s. De zoutmijnen hier werden geëxploiteerd door de Romeinen en vormen een complex netwerk van poelen.

In San Pedro del Pinatar kunt u een bezoek brengen aan het Casa del Reloj (klokhuis) op de boerderij van San Sebastian.

Stranden

El Mojon heeft een eigen strand van fijn zand en helder water. De aangrenzende stranden liggen in kleine woonwijken, afgewisseld met groene gordels.

Het strand van Mil Palmeras is ideaal voor zeilliefhebbers en sluit aan op de inhammen van Rincón en Puerto, de laatste met een promenade die tot leven komt op warme zomeravonden. Las Villas is het strand achter Torre Horadada Marina; het is het langste strand in de omgeving.

Cultuur

Er is een uitkijktoren aan de kust, typerend voor de vele langs de Middellandse Zeekust van Spanje. Rond de toren ontwikkelde zich een nederzetting, die de zomerresidentie werd voor de inwoners van Orihuela, Murcia en de Vega Baja del Segura.

Het Archeologisch en Etnologisch Museum in El Horadada heeft vijf secties, gewijd aan het milieu, fossielen, numismatiek en etnologie. Te zien zijn de meest typische flora van de gemeente, een verzameling metalen, aanvalswapens, stukken van Iberische textielfabrieken en voorwerpen gemaakt van esparto en de typische “pilareña” -jurk.

Foto

Over welke regio bij u past?

Meer info

Wilt u graag eens contact met ons om samen te bepalen welke regio het best aansluit op uw wensen? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.

Bel ons direct: +31 (0) 184 63 06 44

Per e-mail  kan ook: info@fransmulder.nl

    Compare

    Enter your keyword