Kosten bij aankoop

HOE GAAN WIJ VOOR U
AAN DE SLAG!

Wij zijn specialisten in de aan en verkoop van vakantiehuizen in Spanje.

KOSTEN KOPER

Als u in Spanje een woning koopt dan dient u rekening te houden met 13% bijkomende kosten, de kosten koper. Deze bestaat uit 10% B.T.W. en 3% overige kosten, zoals belasting, notaris, register, kadaster, zegels etc. Bij bestaande bouw ligt het kosten koper percentage in totaal op ongeveer 11%. U heeft dan te maken met een andere verdeling van kosten (o.a. overdrachtsbelasting in plaats van B.T.W.) Koopt u eerst alleen de grond en laat u daar een huis op bouwen dan gelden zeer afwijkende percentages en regels. In sommige gevallen wordt er een afwijkend B.T.W. percentage berekend over extra opties waar u voor kiest, zoals bijv. een zwembad, garage etc. Wij informeren u hier graag nader over, toegespitst op uw persoonlijke situatie.

EXTRA ZEKERHEID

In Spanje is het gebruikelijk, dat men in het aankooptraject gebruik maakt van de diensten van een advocaat. De advocaat verzorgt een aantal zaken, waaronder de aanvraag van NIE nummers (een soort sofi-nummer dat men nodig heeft bij aankoop van onroerend goed in Spanje).

Hij checkt tevens of alles juridisch in orde is, controleert het koopcontract en gaat mee naar de notaris. De advocaat kan u adviseren over allerlei zaken, zoals het al dan niet maken van een testament voor het eigendom in Spanje. Het is uw eigen keuze of u bij de aankoop een advocaat in wilt schakelen, het is zeker geen verplichting. Wij kunnen u in de meeste gevallen doorverwijzen naar een Nederlands sprekende advocaat.

Begeleiding

Begeleiding door een advocaat is niet gratis, maar de kosten zijn vrij beperkt en vallen in de meeste gevallen binnen de genoemde bijkomende kosten. Omdat wij alleen samenwerken met gerenommeerde bouwbedrijven kunnen wij instaan voor de woningen die wij verkopen, maar een extra controle door een advocatenkantoor is voor u en voor ons een extra zekerheid die een goed en veilig gevoel geeft.

Tessa hier tekst

Nadat u een keuze gemaakt heeft uit de Costa’s en de mogelijkheden wilt u natuurlijk ter plaatse gaan kijken. Wij maken graag van tevoren een afspraak voor u met één van onze medewerkers zodat deze u kennis kan laten maken met de omgeving en de door u geselecteerde projecten. Vanzelfsprekend is dit geheel kosteloos en vrijblijvend.

Tessa hier tekst

Graag geven wij u ook informatie met betrekking tot de financieringsmogelijkheden! Wij hebben contacten met diverse Spaanse banken en kunnen de aanvraag van een offerte voor u verzorgen.

Baukje de Vries

Heeft u vragen?

Meer info

Wilt u graag eens contact met ons om samen te bepalen welke regio het best aansluit op uw wensen? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.

Bel ons direct: +31 (0) 184 63 06 44

Per e-mail  kan ook: info@fmthuisinspanje.nl

    Compare

    Enter your keyword